Møt våre ansatte > #MøtSemine - CFO Erik

#MøtSemine - CFO Erik

#MøtSemine - CFO Erik

CFO-ene må se til startup-miljøene for å se hva som kommer

 

Nye muligheter fra teknologi gjør at CFO-rollen er i endring. CFO-ene må se til startup-miljøene for å se hva som kommer, anbefaler Semines egen CFO, Erik Diedrich.

 

Erik kom til Semine for ett år siden fra EnergyNest, en annen offensiv startup-bedrift. Før det har han blant annet mange år i Microsoft og fire år som revisor i Deloitte på CV-en. Han brenner ikke for regnskap og revisjon.

– Nei, på ingen måte. Min interesse har alltid vært teknologi, og hvordan teknologien kan endre økonomi- og finansfunksjonen, og gjøre den mer interessant, sier han.

Han er selvsagt opptatt av at Semine tar egen medisin, men snakker like engasjert om andre programvareløsninger som letter CFO-ens hverdag. – Vi har for eksempel fått på plass svært effektive løsninger for kontraktsarkiv, subscription management og et system for målstyring. Vi er raske på å ta ny teknologi i bruk, ikke bare vår egen.

– Hva er det viktigste en CFO bør fokusere på?

– Jeg tror alle som har en C-level rolle, altså er i ledergruppen, ønsker å jobbe strategisk, men mange blir sittende med for mange operasjonelle oppgaver. Ved hjelp av teknologi kan man frigjøre tid til mer strategisk arbeid og ta riktige beslutninger som er basert på bedre og mer konsistente data. 

– Ved hjelp av teknologi kan man frigjøre tid til mer strategisk arbeid og ta riktige beslutninger som er basert på bedre og mer konsistente data.

– Er det blitt en nøkkelrolle for CFO-en å plukke den teknologistacken som skal til for å løse oppgaver innen regnskap og finans?

– Ja, det tror jeg. Det er et stort landskap å orientere seg i, og det er nok ikke alle CFO-er som har den samme interessen for å henge med på hva som rører seg på innovasjonssiden innenfor teknologier som kan være relevante for dem.

Se på startupene

– Hvordan anbefaler du CFO-er å orientere seg i dette landskapet da?

– Jeg bruker å si at hvis du skal holde fingeren på pulsen og ligge i forkant, så er det startup-miljøene du må følge med på. Det er ofte der diskusjonen skjer. De etablerte leverandørene har oftest en interesse i å beholde ting stort sett som de er i dag. Mange startups oppstår nettopp fordi noen har gått så lei av et problem at de velger å gjøre noe med det.

Semine har rundet 60 ansatte. Eriks avdeling består av han selv. Slik ønsker han at det forblir, til tross for sterk vekst og internasjonalisering.

– Jeg mener Semine må bruke pengene på å skaffe nye kunder og på produktutvikling. Ikke på støttefunksjoner. At vi vokser og går internasjonalt gjør at det blir mer å gjøre. Vi må finansiere vår ekspansjon, og kompleksiteten øker med business i flere valutaer, kulturer og jurisdiksjoner. Men dette mener jeg vi skal klare å løse ved å jobbe smartere. Både ved hjelp av vår og andres teknologi.

Han har dessuten støtte fra regnskapsbyrået XACCT. – De deler vår lidenskap for teknologi og supplerer med sin kompetanse på regnskap og prosesser.

En sniktitt på roadmap’en

– Du har god innsikt i hva som kommer av funksjonalitet. Som CFO, hvilke planlagte funksjoner i SEMINE-plattformen ser du selv mest frem til?

– Som CFO er jeg aller mest opptatt av å få bedre innsikt. Den økte datakvaliteten gir muligheter for nye rapporter i sanntid. Jeg ser frem til rapporter som viser kostnadsutvikling over tid for gitte produkter og tjenester, for å se hvor det kan ligge mulighet for besparelser. Jeg gleder meg også til bedre innsikt i forhold til compliance. Som fakturaer som avviker fra mønsteret, feilbetalinger og dobbeltbetalinger. Som CFO sover man bedre om natten om compliance er ivaretatt. Og SEMINE kommer til å gi fantastiske muligheter for å bedre nattesøvnen for CFO-ene i årene som kommer!

– SEMINE kommer til å gi fantastiske muligheter for å bedre nattesøvnen for CFO-ene i årene som kommer!

– Med SEMINE får du en unik innsikt, hvorvidt du er innkjøpsansvarlig, kontroller eller CFO. Vi lanserer mye spennende rundt dette om dagen, så dere vet hvem som skal kontakte om dere vil la teknologien hjelpe dere til neste nivå, avslutter Erik med glimt i øyet.

 

LES OGSÅ:

#MøtSemine - Ledelsen: CCO Daniel. Klar for internasjonalisering