Velkommen til Semine-bloggen > Innsikt på måter som CFO tidligere bare kunne drømme om

Innsikt på måter som CFO tidligere bare kunne drømme om

Innsikt på måter som CFO tidligere bare kunne drømme om

 

Lovpriser nye funksjoner som vil vekke internasjonal oppmerksomhet.

Erik Diedrich har lang erfaring med salg, ledelse og finans fra kjente virksomheter som Microsoft og Deloitte. Han har jobbet i hele gullalderen til programvare, og er en entusiast for nye typer tjenestemodeller i skyen. Summen av erfaringer, og et grunnsyn på hva som er riktig inn i fremtiden, gjorde at han var rask til å signere da jobben som CFO i Semine dukket opp.

- Jeg er glad i økonomi og finans, men misliker gjentagende og tidkrevende oppgaver.

Semine lager løsninger som gjør at økonomer får mer spennende arbeidsdager. Det er naturligvis veldig interessant for en teknologivrig økonom, sier Diedrich.

Hans primærmotivasjon for jobben er også årsaken til at SEMINE-plattformen brer om seg i norske konsern: Teknologien fjerner oppgaver som mennesker ikke burde drive med; de tidkrevende, repeterende, lite rasjonelle og kjedelige.

LES OGSÅ: Økonomens magiske styrkedrikk

Ny innsikt som imponerer i styrerommet

Til nå har Semine vært mest kjent for å automatisere håndteringen av innkommende fakturaer ved bruk av kunstig intelligens. Høsten 2021 kom taktskiftet der algoritmene i SEMINE-plattformen også brukes til å hente ut innsikt, på et nivå som ikke tidligere har vært mulig - raskt og enkelt.

- Dette er innsikten som imponerer i styrerommet.

Den som forbedrer likviditeten og styrker marginer, og som gjør at økonomiavdelingen kan hjelpe alle andre avdelinger med ny kunnskap.

Han sikter til SEMINE-plattformens nye funksjoner der økonomiavdelingen med få klikk kan drille seg ned i alle typer strukturerte og ustrukturerte data fra alle fakturaer, og hente ut samlerapporter i en fart og dybde som ikke tidligere har vært mulig. Dette fordi algoritmene samler innsikt fra alle linjer på innkommende fakturaer, ikke bare summen nederst i midten på fakturaen.

- Det gir en detaljdybde og et detaljperspektiv som tidligere ikke har vært mulig å oppnå så raskt og enkelt.

Før har man kunnet finne frem til denne innsikten ved å kombinere ulike verktøy, men det har krevd mange manuelle grep og kostbar konsulenthjelp for å få det til, sier han.

Like viktig er det at økonomiavdelingen lykkes med bedre bokføring gjennom å raskt se at én leverandør ikke er ført på 14 ulike kontorer, eller at like varelinjer ikke føres på ulike kontoer.

Får nye typer svar

Diedrich mener det ikke finnes noe annet på markedet som er like raskt og elegant. Han tror derfor at løsningen vil hjelpe norske konsern oppnå betydelige konkurransefordeler.

- Med hjelp av de nye mulighetene vil en investering i vår løsning betale seg raskt tilbake. Det var også hovedgrunnen til at jeg startet i Semine. Vi kan forandre ting for økonomene, sier han.

Innsikten kan hentes ut i mange former på ulike nivåer. CFO kan raskt få svar på hva pengene i bedriften brukes på. Hva påvirker likviditeten? Er det noe som påvirker bedriftens evne til å møte regler og retningslinjer? Gjøres alle betalingene på riktig måte, og med riktig mva-grunnlag? Hvilke leverandører brukes mest penger på? Hvilke leverandører spiser av kreditt-tiden? Hvilke leverandører har de beste betingelsene? Betaler jeg de samme prisene hos ulike leverandører? Hvordan kan marginene styrkes gjennom kostnadstiltak?

- Alle svarene hentes ut med få klikk, samtidig som fakturaflyten foregår automatisk uten behovet for manuell inngripen, sier Diedrich.

Du må se det for å tro det

For å teste hva løsningen var god for, la han en kveld inn 29 spørsmål han trengte kunnskap om.
- Da jeg logget på neste morgen lå alle svarene klare. Det er så bra at CFO-er må se det for å forstå det. En demonstrasjon på under 30 minutter er nok til å bli overbevist. Det er en game-changer som flytter økonomiavdelingen enda høyere opp i verdikjeden, sier han.

Diedrich forstår om økonomidirektører blir skeptiske når Semine kommer med store og svulstige ord for å beskrive sine løsninger.
- Jo større selskapet er, desto større er gevinstene fra denne kunstige intelligensen, sier han.

Ikke minst gir innsikten verdi for de som er særlig opptatt av at konsernet møter alle regler og retningslinjer, og for å fjerne risiko.

- For selskaper som jobber internasjonalt er dette også veldig attraktivt. Det er lett å finne svar om alle leverandører, og det reduserer risiko for å bli svindlet gjennom falske innkommende fakturaer fordi mennesker ikke håndterer bilagene, avslutter han.

 

Finn ut mer om hvordan

Vi tilbyr en hurtig uforpliktende demonstrasjon i form av et videomøte på 20 minutter, slik at du selv kan se hvordan SEMINE, og vår nye innsikt og analysemodul fungerer.   

Book en demo her