Møt SEMINE kunder > Hesselberg-konsernet skal endre måten de jobber på med kunstig intelligens.

Hesselberg-konsernet skal endre måten de jobber på med kunstig intelligens.

Hesselberg-konsernet skal endre måten de jobber på med kunstig intelligens.

 

Vi gleder oss over å kunne ønske nok en kunde velkommen til Semine-familien! Hesselberg-konsernet skal endre måten økonomiavdelingen jobber på ved å ta i bruk kunstig intelligens.

 

I løpet av ett år håndterer Hesselberg-konsernet en betydelig bilagsmengde, og de har derfor sett etter et system som kan bidra til å strukturere og automatisere behandlingen av inngående bilag.

Hesselberg-konsernet leverer maskiner og utstyr til anleggs- og entreprenørbransjen, og er blant landets ledende aktør i sin bransje. De driver både salg og utleie av anleggsmaskiner, i tillegg til å være en betydelig leverandør av gaffeltrucker. I juni 2020 flyttet selskapet inn i splitter nye lokaler på Lindeberg utenfor Oslo, på en i overkant 40 måls tomt, med en bygningsmasse på 16 000 kvadratmeter.

Bred tilnærming

Hesselberg har hatt en bred tilnærming til Semine, og vi har i prosessen hatt kontakt med både CFO Ewa Grecka, regnskapssjef Elisabeth Falck-Ytter og IT-sjef Thomas Bach-Nilsen.

For oss var det viktig å finne et system som lærte basert på AI, hvor faktura både ble lest på hode- og linjenivå, slik at flest mulig fakturaer kunne gå sømløst og effektivt til godkjenning og deretter til bokføring uten unødvendige klikk, sier Falck-Ytter

Det var også viktig at systemet kunne håndtere ordre fra innkjøp og matche dette automatisk.

LES OGSÅ: Norrøna er ny Semine-kunde

Før avtaleinngåelse hadde Semine og Hesselberg flere grundige gjennomganger av SEMINE-plattformen. Hesselberg ble også satt i kontakt med en av Semines kunder, slik at de kunne innhente erfaringer. De fikk tett oppfølging av Sales Manager i Semine, Jesper Elimar Krumm gjennom hele prosessen.

- Vi er godt fornøyde med prosessen frem mot valget av leverandør, og gleder oss til å se resultatene av å ta SEMINE i bruk, uttaler Falck-Ytter

Sales Manager Jesper Elimar Krumm, har holdt i kundedialogen, godt assistert av André Hellesvik på fagsiden. - Vi er stolte over at Sigurd Hesselberg AS har valgt SEMINE som plattform for behandling av inngående bilag. Med deres volum og kompleksitet er det en tillitserklæring vi ser frem til å vise oss verdig.

Prosessen frem mot avtalen har vært preget av en god og åpen dialog, vi har blitt utfordret på konkrete områder, og det har gitt et enda bedre resultat for AS Sigurd Hesselberg, uttaler Jesper.

Synergier

- Hesselberg-konsernet er også kunde av KPMG, en av Semines partnere, fortsetter Jesper. Det blir spennende å se om det kan hentes ut synergier fra av en slik trekant, til glede for alle involverte. Det er ikke med et slikt bakteppe avtalen er inngått, men dette er en ekstra dimensjon som vi gleder oss til å se om vi kan gjøre nytte av, avslutter han.

LES OGSÅ: KPMG og Semine inngår samarbeid 

Avtalen med Hesselberg-konsernet ble inngått like før årsskiftet, og forventes å være i drift i løpet av kommende vår. Vi i Semine gleder oss til fortsettelsen!

OBOS webinar

Vi du høre fra en annen Semine kunde?

1-1

Da kan du laste ned opptaket fra vårt webinar med OBOS, og høre mer om hvorfor de bruker kunstig intelligens på økonomifunksjonen, hvilke fordeler de opplever, og hvilket potensiale de ser for analyse og prediksjon i fremtiden.