Siste nytt > Aktivitetsåret 2021

Aktivitetsåret 2021

Aktivitetsåret 2021

2021 har vært et begivenhetsrikt år for oss i Semine. Vi kan blant annet vise til webinarer med kunder som OBOS og NAF, bronse i den nasjonale kåring av Mangfoldsprisen, og en høythengende annerkjennelse fra Gartner i den nylige publiserte rapporten om APIA-markedet.

 

Gartner slapp i høst en rapport om markedet for verktøy som automatiserer fangst, validering og behandling av fakturaer, kvitteringer og bilag – kjent som Accounts Payable Invoice Automation, eller APIA. Gartner har undersøkt rundt 75 aktører og systemer av ulik art i dette markedet, og de har fremhevet under 20 av disse systemene i Europa og Asia – deriblant SEMINE, og det er vi selvsagt veldig stolte av!

– SEMINEs ledende posisjon innen intelligent automatisering kommer etter målrettet arbeid over lengre tid. Det er forbundet med mye prestisje å vinne innpass på Gartners liste, og det er derfor en veldig fin anerkjennelse av vårt arbeid, sier Robert Kristiansen, Grunnlegger og Innovasjonsdirektør i Semine.

LES MER om Gartner rapporten her

Semine vinner Mangfoldsprisen

Mangfold og integrering er en selvfølge for oss som bedrift, og i august ble vi belønnet med Mangfoldsprisen i region Agder, og senere en bronse i den nasjonale kåringen. Mangfoldsprisen er Statens utmerkelse for fremragende bruk av innvandreres kompetanse i arbeidslivet. Gjennom introduksjonsprogrammet får oppstartselskaper som oss en unik anledning og støtte til å ta i bruk solid kompetanse fra innvandrere som ellers ikke nødvendigvis ville vært like synlige i arbeidsmarkedet. For oss er det helt naturlig å ansette med kompetanse og utvikling som utgangspunkt, og vi legger til rette for at alle skal kunne finne sin plass i Semine uansett opprinnelse. Vi setter likevel stor pris på at vi blir anerkjent som en viktig aktør for å øke mangfoldet i region Agder.

HER kan du lese mer om utmerkelsen og hvordan vi jobber med mangfold.

Bærekraft og mangfold i kunstig intelligens

Vi jobber med å innlemme bærekraftsmål i vår forretningsmodell, og har et tydelig fokus på innovative prosjekter. Semine er derfor et av medlemmene i bedriftsnettverket No 17, som er en regional pådriver for en bærekraftig forretningsutvikling. Nettverket vektlegger inkluderende vekst og innovative prosjekter, og mener samarbeid på tvers av fagområder leder til flere arbeidsplasser og økt konkurransekraft for norsk næringsliv. Med fokus på bærekraft i møte med digitalisering, arrangerte vi tidligere i høst et treff for medlemmene i nettverket. Vi holdt et innlegg og snakket om mangfold på arbeidsplassen, og om hvordan kapitalisere på miljø og miljøavtrykk. Mangfold og integrering er lønnsomt for bedriften, for samfunnet og for miljøet på arbeidsplassen vår.

HER kan du lese mer om nettverkstreffet og bedriftsnettverket No17.

Årets viktigste arrangementer

Det har vært en ære å få delta på podcaster slik som E24-Podden, Stormkast, OKR-podden og Utviklerpodden i året som har gått. Vi har også, i tillegg til egne webinarer, presentert på både Computerworlds e-seminarer og på partner-webinarer.  Under finner du en kort oversikt over noen av årets arrangementer:

Webinar Semine og OBOS

Slik bruker OBOS kunstig intelligens i økonomifunksjonen

I november deltok OBOS på et av våre webinarer og snakket om hvordan de bruker kunstig intelligens i økonomifunksjonen. Det var spennende å høre om deres reise, og hvordan innføringen av SEMINE-plattformen har påvirket effektiviteten i regnskapsavdelingen og hos alle de frivillige som har påtatt seg verv i OBOS sine borettslag og sameier. Vi ble ekstra stolte da OBOS trakk frem at de har frigjort 6 årsverk, og oppnådd en automasjonsgrad på 75% etter kun syv måneder.

HER kan du lese mer om webinaret og last ned opptaket.

Webinar Semine og KPMG

Hvordan retail-bransjen kan dra nytte av AI og automasjon

Vi er på en digitaliseringsreise, hvor hybride «kontorlandskap» har bidratt til å akselerer bruk av teknologi. Dette har hos mange selskaper resultert i et lappeteppe av programvare og systemer, noe som ikke er bærekraftig på sikt. Vi er nødt til å tenke annerledes for å lykkes i fremtiden, men hvordan kan man gjøre dette i praksis, og hvordan kan retail-bransjen dra nytte av AI og automasjon?

HER kan du lese mer og laste ned opptaket.

Webinar Semine, Regnskap Norge og Regnskaps Companiet

Digital status for regnskapsbransjen 

Regnskap Norge oppsummerer digital status for bransjen i dag, beskriver trendene de ser, og deler sine betraktninger om hvordan bransjen forandrer seg. Vi tar et dypdykk i automatisering og deler innsikt og råd til hvordan norske fageksperter kan ta digitale kvantesprang. Regnskaps Companiet deler sine erfaringer med SEMINE.

HER kan du lese mer og laste ned opptaket.

E-seminar hos Computerworld

Hva betyr kunstig intelligens for økonomifunksjonen, og hva bør man tenke på?

Det dreier seg ikke lenger om hva kunstig intelligens er, eller de generelle mulighetene det gir. Vi må fokusere mer på hva kunstig intelligens betyr for spesifikke områder i organisasjonen, hvordan konkret ta det i bruk, og hva du bør tenke på ved implementering. Vi tar for oss økonomifunksjonen i dette foredraget på Computerworlds e-seminar.

HER kan du lese mer og laste ned opptaket

E-seminar hos Computerworld

Hyperautomasjon

På Computerworlds e-seminar «Automation is the future of work» snakker vår grunnlegger og innovasjonsdirektør, Robert Kristiansen, om hyperautomasjon og SEMINE – vår intelligente automatiseringsplattform. Hvilke grader av automatisering kan de nye generasjonene automatiseringsplattformer tilby og hvordan kan de integreres med eksisterende systemer og prosesser?

HER kan du lese mer og laste ned opptaket

Webinar Semine og Norges Automobil Forbund (NAF)

Hvordan effektivisere regnskapsteamet

NAF dele sine erfaringer med automatisert regnskapsføring og hvordan det har effektivisert interne arbeidsprosesser. Vibeke Isaksen, regnskapssjefen i NAF, fremhevet blant annet at det aldri har gått fortere å komme i mål med årsregnskapet. Implementering av nyere teknologi stiller ofte store krav til organisasjonen. Vigdis Austrheim, lederutvikler og foredragsholder, med avstandsledelse som spesialområder, snakker om det menneskelige aspektet i en slik endringsprosess.

HER kan du lese mer og laste ned opptaket.

Webinar Semine og XACCT Accounting AS

Regnskapsbyråets motivasjon for å automatisere, finnes den?

Webinar i samarbeid med vår partner Xacct Accounting AS. Vi snakker om regnskapsbyråets motivasjon for å automatisere og om den finnes. I dette webinaret går vi dypere inn i hvorfor hverken EHF eller regnskapsroboter har løst oppgavene. Vi gir deg et innblikk i en av de mest spennende løsningene på markedet i dag.

HER kan du lese mer og laste ned opptak

Webinar Semine og PSA Consulting

Utviklingen av kunstig intelligens, maskinlæring og RPA

Webinar med vår partner PSA Consulting og det nederlandske selskapet TiqTime. Vi snakker om reisen og utviklingen i teknologiene vi i dag kjenner som AI, kunstig intelligens, maskinlæring og RPA, og om hvorfor det er smart å ta de i bruk i regnskapsfaget.

HER kan du lese mer og laste ned opptaket (kun Semines del).

Tusen takk til alle som har fulgt oss

Det har vært et utrolig spennende år med mye aktivitet, og vi ønsker med dette å takke alle som har fulgt oss gjennom året. Vi ser frem til å dele egne, kunders og partneres erfaringer og tanker med dere også i 2022. Om du er interessert i å holde deg oppdatert på hva vi holder på med, er du hjertelig velkommen til å følge oss på LinkedIn eller abonnere på nyhetsbrevet vårt HER

 

Riktig godt nytt år fra alle oss i Semine!