Siste nytt > Medieåret 2021

Medieåret 2021

Medieåret 2021

Det har vært et innholdsrikt medieår for oss i Semine, med spalteplass i blant annet Dagens Næringsliv og Finansavisen, TV-opptreden på God Morgen Norge og kronikk i NRK Ytring. Her kommer en oppsummering av høydepunktene i året som har gått!

 

Tidlig i januar skrev Dagens Næringsliv om vår ambisjon om å lansere SEMINE internasjonalt og om hvordan og hvorfor Semine skal bli en ledende aktørene i Europa innenfor automatisert fakturahåndtering. Vi har siden da annonsert avtaler med OBOS, Norrøna og Fursetgruppen, for å nevne noen.

Samspillet mellom teknologi og mennesket

Mye av vår tilstedeværelse i media har i år hatt fokus på ufarliggjøring av kunstig intelligens, og hvilke fordeler økonomiavdelingen får ved ny teknologi og automatisering. Tidligere i år hadde vi et innlegg i Dagens Næringsliv med fokus på økt lønnsomhet og større effektivitet for virksomheter som tar i bruk kunstig intelligens og maskinlæring i innkommende fakturaprosesser. Den digitale «fremmedfrykten» er ikke et nytt fenomen, og teknologiske fremskritt og digitalisering har blitt mye skrevet om det siste året. Sammen med med Ingrid Maria Bast, Consulting Manager i Sopra Steria og Tobias Studer Andersson, Head of Sopra Steria Scale Up skrev vår CCO Daniel Karlsen et debattinnlegg, som kom på trykk i Computerworld, om økonomiavdelingens rolle og hvordan CFOen kan benytte seg av kunstig intelligens.

Økonomiavdelingens rolle er i ferd med å forvandles fullstendig. Ikke overraskende er både kunstig intelligens, automatisering, Software as a Service (SaaS) og stordata viktige deler av denne endringsprosessen.

LES MER: 5 måter du kan bruke ny innsikt fra AI-baserte regnskap

Hvor er TechWoman?

Vi har også i år hatt fokus på kvinner i tech-Norge, for hvor blir det av TechWoman? Overalt i hele verden, også i likestillingslandet Norge, er kvinner sterkt underrepresentert i teknologibransjen. Det er få kvinnelige grundere, få kvinner i IT-stillinger og enda færre kvinner i ledende teknologiroller. Sammen med Equality Check-gründeren Isabelle Ringnes forfattet vi en kronikk i NRK Ytring om kvinner og teknologi. Vi gjestet også TV2s God Morgen Norge med samme tematikk (les mer her), for vi trenger teknologiske Wonder Women!

Det er først når man maksimerer mulighetene som ligger i teknologi at man kan maksimere mulighetene som ligger i mennesker. I samspillet mellom de to er mulighetsrommet kanskje uendelig. Mennesker kunne aldri reist til månen uten teknologi, og romskipet kunne aldri reist til månen uten at mennesker planla reisen.

Ser ut av Norge

Neste år er planen å satse utenfor Norge. Vi har allerede lansert et innsikts- og analyseverktøy, som omtalt i Finansavisen, og vi ønsker å gjøre løsningen tilgjengelig for andre selskaper i andre land tidlig i 2022. Det er en spennende tid for Semine, og vi gleder oss til å ta fatt på året som kommer!

 

LES MER:

Gartner fremhever SEMINE i ny analyse