Siste nytt > KL Økonomi og HR AS er ny Semine-kunde

KL Økonomi og HR AS er ny Semine-kunde

KL Økonomi og HR AS er ny Semine-kunde

Det er en stor glede å kunne annonsere KL Økonomi og HR AS som ny Semine-kunde. Med SEMINE-plattformen skal de nå målet om være et steg foran innen teknologi i regnskap, slik at fokuset kan ligge på å gjøre hverdagen bedre og enklere for kunden.

 

En automatisert hverdag for bedre kundebehandling

KL Økonomi og HR AS er en del av Saga KL, franchisekjeden for de lokal-eide kontorene. De tilbyr ekspertise innen regnskap, økonomirådgivning, lønnstjenester, HR og årsoppgjør. Ståle Jakob Fagerland, rådgiver og IT-leder i KL Økonomi og HR forteller at selskapet jobber for å gi kundene en bedre og enklere hverdag, og var på utkikk etter et verktøy som bidrar til dette.

«Dette handler ikke bare om bokføring, men om automatisering av fakturaflyt, tidsbesparelser og å flytte fokus til mer verdiskapende tjenester. SEMINE-løsningen er plattform-uavhengig og kan derfor standardisere vår arbeidshverdag på tvers av systemer».

Etter to måneder med SEMINE har effekten allerede begynt å komme.

«På flere leverandører klarer SEMINE å treffe helt korrekt med både konto, avdeling, prosjekt og MVA-kode, uten at vi har hatt mennesker involvert i konteringen. Dette sparer oss for tid, og vi kan fokusere enda mer på den gode kundeopplevelsen og vår rolle som rådgiver».

KL Økonomi og HR ønsker å være i forkant av utviklingen, og bruker derfor ny teknologi og nye arbeidsformer for å gjøre hverdagen bedre og enklere for sine kunder. Å ivareta et regnskap er mer enn teknisk bokføring og de er derfor opptatt av å levere et styringsverktøy som kundene aktivt kan bruke i hverdagen. «Vi har alltid jobbet mye med digitalisering, men SEMINE kommer med funksjonalitet som vi har manglet og som vil tilføre en ny dimensjon til vår digitalisering», forteller Ståle.

Oppstarten og veien videre

Prosjektleder i Semine, Martine Solberg, forteller om en god og effektiv prosess, fra oppstartsmøte til ferdig implementering. «Oppstarten med KL Økonomi og HR gikk på skinner. Vi opplevde at de tok systemet rimelig raskt og ikke hadde behov for alle opplæringsøktene vi hadde satt opp».

«Fra oppstartsmøte til SEMINE var «live», gikk det ikke mer enn to uker».

Selv om SEMINE byr på flere verktøy for automatisering enn maskinlæring (AI), som datafangst gjennom tekstanalyse og automasjonsregler, har KL Økonomi og HR, innledningsvis valgt å sette opp plattformen med mest mulig bruk av AI. I første omgang gjelder dette for større selskaper og bransje-satsninger, men på sikt vil de jobbe for å bruke SEMINE også bredere. «Vi har tro på at maskinlæring skal fungere godt i måten vi jobber med regnskapsføring på og for våre kunder. Videre kommer vi helt sikkert til å benytte flere funksjoner i SEMINE, da vi ser muligheter for å komme enda lengre med digitaliseringen de tilbyr», avslutter Ståle.

SEMINE har allerede etter kun et par måneder blitt implementert på flere kunder hos KL Økonomi og HR, og de vil fortsette å rulle ut plattformen. Vi gleder oss over KL Økonomi og HR som nå er blitt en del av Semine-familien!