Oversikt
Funksjoner
Integrasjoner
Sikkerhet & Compliance
Industri
Brukerscenarioer
Roller
Om oss
Investorer
Nyheter
Finn en Semine partner
Bli Semine partner
Logg inn
Logg inn
  • Produkt
    Oversikt
    Funksjoner
    Integrasjoner
    Sikkerhet & Compliance
  • Løsninger
    Industri
    Brukerscenarioer
    Roller
  • Ressurser
  • Selskap
    Om oss
    Investorer
    Nyheter
  • Partnere
    Finn en Semine partner
    Bli Semine partner
    Logg inn
  • Kontakt
  • Logg inn
    Logg inn
Les mer:

Salmon Company vinner tid til å jobbe med å vokse

[kundehistorie]
Estimert lesetid Redaksjonen

 

Restaurantkjedene Pink Fish og Fly Chicken implementerte SEMINE på rekordtid for å jobbe mer effektivt og frigjøre tid til å fortsette den sterke veksten.

Salmon Company

Oppstartsselskapet Salmon Company satser friskt og har åpnet åtte nye restauranter bare siden pandemien begynte. Selskapet eier restaurantkjeden Pink Fish, med restauranter i Norge og Singapore. I tillegg eier de 50% av Fly Chicken, som nå etablerer seg raskt over hele Norge.

Pink Fish er et norskutviklet sjømatkonsept i kategorien “fast casual food”, det vil si sunn og god mat som leveres raskt. For de som heller har lyst til å prøve ekte frityrstekt kylling er Fly Chicken stedet å gå. “It’s clucking good”, som de sier selv.

– Før vi startet Pink Fish spurte vi folk hva de ville ha, og oppdaget at det var et sterkt ønske om et sunt og raskt alternativ til tradisjonell fast food. Men når vi ser på interessen for frityrstekt kylling, så ser vi at mange svarer nok “sunnhet”, men velger frityr, humrer Stein Eriksen, CFO i Salmon Company.

 

Vinner tid til nyetableringer

I oktober tok de i bruk SEMINE for å automatisere bort mesteparten av jobben med inngående faktura. Automatiseringen gjør at de frigjør tid til å jobbe strategisk, ikke minst med ytterligere internasjonalisering og nyetableringer. 

– Markedet for hurtigmat er preget av små marginer, og vi har ikke råd til å ha store overhead-kostnader.

– Vi er svært opptatte av å finne systemer som lar oss jobbe mest mulig effektivt. Dette ble utgangspunktet for at vi fant Semine, forteller Stein Eriksen, CFO i Salmon Company.

 

Forbausende enkel implementering

Den mest kritiske delen av implementeringen er å knytte SEMINE sammen med ERP-systemet. Salmon Company bruker 24sevenoffice. På søken etter en løsning for automatisert fakturahåndtering var Eriksen opptatt av at løsningen både måtte jobbe godt sammen med ERP-systemet og dessuten gi størst potensiale for automatisering. 

– Etter å ha vurdert de løsningene som fantes i markedet, følte jeg meg trygg på at SEMINE ville være den mest effektive løsningen for oss.

Implementeringen tok ikke mer enn to uker fra prosjektoppstart til den ble satt i drift

– Implementeringen gikk knirkefritt, og var forbausende enkel. For å si det rett ut, så trodde jeg at jobben var større enn den var. 

 

Slipper å ansette

Fakturavolumet ligger på 10-12.000 fakturaer i året, men øker raskt. 

– Semine passer veldig bra for vår bransje. Vi har mange gjentakende fakturaer fra grossister til de ulike restaurantene i kjeden, med de samme varene. Ettersom restaurantene gjør ganske like innkjøp blir også effekten av den kunstige intelligensen i plattformen veldig høy. Etter kort tid kjente SEMINE igjen de fleste varelinjene, og allerede etter to måneder hadde vi oppnådd betydelige automatiseringsgevinster, forteller han.

Automatiseringsgraden hadde da nådd 80 prosent. Det vil si at 8 av 10 fakturaer hadde fått riktig konto og mva-behandling på samtlige varelinjer. Hos de største leverandørene var automatiseringsgraden nær hundre prosent. Etter to måneders drift gikk 9 av 10 fakturaer automatisk ut på flyt, det vil si at SEMINE-plattformen identifiserte mottaker og sendte den til godkjenning. Målet er en automasjonsgrad på opp mot 100%.

– Suksessen med SEMINE gjør at vi kan utsette ansettelse av flere ressurser på regnskap, sier Eriksen fornøyd. 

De sparer dessuten mye tid på godkjenning av fakturaer. – Mye av effektiviseringsgevinsten ligger i fakturaflyten. Med SEMINE har jobben med å attestere fakturaer blitt kraftig forenklet for restaurantene! 

 

Kan sammenligne restauranter

– Hva blir neste steg?

– Med sammenlignbare data brutt ned på linjenivå for hver restaurant finnes det store muligheter for å analysere data og finne ny innsikt. På sikt skal vi bruke SEMINE til å få ut en mye bedre rapporteringsplattform. For meg personlig, som CFO, er det veldig mye mer inspirerende å kunne bruke mer av tiden min på kontrolleroppgaver og andre verdiøkende oppgaver, fremfor rutinejobb knyttet til regnskapsposteringer. 

 

E-bok fra Semine om økonomisjefens nye rolle

E-boken tar for seg endringene som skjer, og de mulighetene det gir deg som økonomisjef. Vi ser på hvordan du kan kartlegger ditt finansielle økosystem for å identifisere forbedringsområder. Fordeler og ulemper ved de underliggende teknologiene som kan forbedre økosystemet, og hvordan du, som økonomisjef, kan utvikle deg til å bli den strategiske lederen som skaper fremtidig suksess for din virksomhet.

Kopi av Nøkkelen til en verdiskapende virksomhet-2