Oversikt
Funksjoner
Integrasjoner
Sikkerhet & Compliance
Industri
Brukerscenarioer
Roller
Om oss
Investorer
Nyheter
Finn en Semine partner
Bli Semine partner
Logg inn
Logg inn
  • Produkt
    Oversikt
    Funksjoner
    Integrasjoner
    Sikkerhet & Compliance
  • Løsninger
    Industri
    Brukerscenarioer
    Roller
  • Ressurser
  • Selskap
    Om oss
    Investorer
    Nyheter
  • Partnere
    Finn en Semine partner
    Bli Semine partner
    Logg inn
  • Kontakt
  • Logg inn
    Logg inn
Les også
card image
Uni Micro sikter mot nye kundegrupper med SEMINE Les mer
card image
Kunstig intelligens vil akselerere veksten i 2023 Les mer

Semine rykker inn i Sverige

14 mai 2023
[]
Estimert lesetid Redaksjonen

Selskapet har allerede tatt store markedsandeler i Norge og nå skal Semine ut i verden. Sverige er først ute, og det norske teknologiselskapet går tungt inn for å ta posisjon og sikre resultater. De første svenske kundene er allerede på plass.

process_optimisation_Image

Semine har vokst betydelig de siste årene, og gjennom norske kunder er SEMINE allerede i bruk i blant annet Polen, Tyskland, Belgia og Nederland.

Nå skal verden få stifte bekjentskap med SEMINE for fullt, og kommersiell direktør Daniel Karlsen forteller at Sverige er første land utenfor Norge hvor den norske suksessen etablerer egen organisasjon for å øke veksten.

– Vi etablerer et eget kontor i Sverige og er allerede i gang med å rekruttere de første personene til et lokalt kommersielt team. Vi er i en attraktiv nisje og møter mange gode kandidater som trigges av muligheten til å jobbe med en aktør som er så langt fremme på praktisk, forretningsmessig bruk av kunstig intelligens som det Semine er, sier han.

Han trekker frem at konkurrentene som Semine møter i det svenske markedet langt på vei er de samme som i Norge – med produkter som ikke nødvendigvis oppfyller dagens kundebehov på samme måte som Semines løsninger gjør.

– Markedet og kundebehovene utvikler seg enormt raskt, men de fleste løsningene som leveres i dag henger ikke med på utviklingen. På samme måte som i mange andre bransjer ser vi at de etablerte aktørene har sittet behagelig på markedsandeler i flere år uten stor grad av innovasjon og uten å utnytte det fulle potensialet som ligger i ny teknologi. Det er den samme opplevelsen kundene våre sitter med, og det er også her vi har vært først ute med å åpne opp for å gjøre ting helt annerledes, sier Karlsen. 

– SEMINE er bygget rundt skreddersydd kunstig intelligens for å kunne gi moderne økonomifunksjoner nye muligheter. Det er dette som åpner for bedre datafangst, mer automatisering, høyere kvalitet og ny, aksjonerbar innsikt i virksomheten - noe som igjen gir smartere og bedre beslutninger, sier han.

Sverige er dessuten et naturlig, første eksportmarked også fordi flere norske Semine-partnere opererer der, og de mest brukte ERP-systemene er godt kjent hjemmefra. Svenske kunder – uansett om de er in-house økonomi- eller regnskapsfunksjoner, eller eksterne regnskapsbyråer – har stort sett de samme utfordringene som Semine allerede hjelper over 8 500 selskaper med her i Norge, bemerker Karlsen.

– Fordi vi har norske kunder som benytter produktet vårt i sine utenlandske datterselskaper, er programvaren allerede klar til bruk i flere land. Løsningen har for eksempel støtte for flere språk, og trenger bare minimalt av justeringer for å benytttes i nye markeder. Fordi mange av økonomisystemene er de samme, kan vi enkelt koble på mange av de samme løsningene som er vanlige i Norge, sier han.

Målet for Semine er å ha etablert en salgsorganisasjon i Stockholm i løpet av andre kvartal i år, men ingen sitter med hendene i fanget og venter. De første kontraktene er allerede signert, og arbeidet med å implementere disse kundene er nå i gang, med den svenske solcelleleverandøren Sesol som en av de ferskeste. Dette ambisiøse selskapet har rundt 1000 ansatte, og selskapets CFO, David Scherling, ser ivrig frem mot hva SEMINE kan gjøre for ham og selskapets økonomifunksjon.

David Scherling-2

– Den viktigste årsaken til at vi valgte å ta i bruk SEMINE, er at vi har en visjon i økonomifunksjonen om å fjerne manuelle, repetitive arbeidsoppgaver og heller jobbe med unntakshåndtering.

Implementeringen av SEMINE er i gang, og vi ser for eksempel allerede at maskinlæringsdelen vil kunne automatisere reskontro-arbeidet vårt i stor grad. Der er målet at minst 90 prosent av oppgavene skal håndteres automatisk, sier Scherling.

Den gode starten har gjort at flere partnere ser mulighetene i å lansere SEMINE for sine svenske kunder, og dermed er ambisjonen at den nye organisasjonen skal ha hendene fulle i de kommende kvartalene. Deretter regner Karlsen med at Semine, allerede i fjerde kvartal eller tidlig neste år, vil gi seg i kast med enda en ny utenlandsetablering.

– Semine må ekspandere internasjonalt for å vokse i den takten selskapet, eiere og ledelsen har ambisjoner om. Vi skal fortsette veksten også i Norge, men det svenske markedet er over dobbelt så stort – for ikke å snakke om de mulighetene vi ser ellers i verden. Nå har SEMINE bevist sin nytte for kunder her hjemme, og vi mener at tiden har kommet for at CFOer og økonomimedarbeidere i resten av verden får de samme mulighetene, sier han.